Home - ΑΖΩΡΟΣ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ - AZOROS.COM.GR
english greek

Get Adobe Flash Player

Module CU3ER needs Adobe Flash Player. Get it by clicking the image below!
Get Adobe Flash player

ΕΚΔΗΛΩΣΗ Μ.Ε.Σ ΑΖΩΡΟΥ ΑΠΟΚΡΙΑΣ -ΚΑΘΑΡΑΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ

Τις καθιερωμένες αποκριάτικες εκδηλώσεις του πραγματοποίησε και φέτος ο Μ.Ε.Σ ΑΖΩΡΟΥ ΄΄Η ΑΖΩΡΟΣ΄΄. Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν την Κυριακή των αποκριών με το άναμμα της φωτιάς στην πλατεία του χωριού, υπό τη συνοδεία αποκριάτικων και παραδοσιακών τραγουδιών. Το βράδυ της ίδιας ημέρας, νέοι του χωριού, ντυμένοι με αποκριάτικες στολές πραγματοποίησαν αναπαράσταση αποκριάτικου γάμου, χορεύοντας γύρω από τη φωτιά και σατιρίζοντας καταστάσεις και πρόσωπα.

Το πρόγραμμα συνεχίστηκε την Καθαρά Δευτέρα στο ίδιο σημείο. Περιλάμβανε την παρασκευή της φασολάδας και την προσφορά παραδοσιακών εδεσμάτων και κρασιού στους κατοίκους και στους επισκέπτες του χωριού υπό τους ήχους παραδοσιακής μουσικής από τα μεγάφωνα του κοινοτικού καταστήματος Αζώρου.

Θάνατοι 2011

-ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ (ΕΤΩΝ 89)
-ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΟΥ ΣΩΚΡΑΤΗ  (ΕΤΩΝ 52)
-ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΒΟΥΡΟΝΙΚΟΣ ΤΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ (ΕΤΩΝ 85)
-ΝΑΤΣΙΟΥ ΒΑΪΑ (ΣΥΖΥΓΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗ    (ΕΤΩΝ 75)
-ΝΑΤΣΙΟΥ ΑΝΝΑ (ΣΥΖΥΓΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ   (ΕΤΩΝ 85)
-ΣΤΕΡΓΙΑΝΗ ΚΑΡΑΚΩΣΤΑ (ΣΥΖΥΓΟΣ ΛΑΜΠΡΟΥ) (ΕΤΩΝ)
–ΤΖΙΟΚΑ ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ (ΣΥΖΥΓΟΣ  ΘΕΟΔΩΡΟΥ)  (ΕΤΩΝ)

-ΒΟΥΡΟΝΙΚΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ Θ. ΕΤΩΝ 85
-ΚΑΝΝΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Ι. ΕΤΩΝ ...
-ΜΠΟΛΗ ΠΑΣΧΑΛΙΑ ΕΤΩΝ 92
-ΝΑΤΣΙΟΣ ΒΑΣΙΛΙΟΣ ΕΤΩΝ 82
-ΜΑΓΕΙΡΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΕΤΩΝ 81

Πρόσβαση

Από Λάρισα
Απέχει 60 χλμ από τη Λάρισα και 18 χλμ από την Ελασσόνα και η πρόσβαση γίνεται οδικώς με Ι.Χ. μέσω της Εθνικής Οδού Λάρισας - Κοζάνης.
Το Μέσο Μαζικής Μεταφοράς που μπορεί να χρησιμοποιήσει ο επισκέπτης είναι το ΚΤΕΛ (τερματισμός στο κέντρο του χωριού ή στην διασταύρωση Λυκουδίου, αναλόγως του δρομολογίου).
Η διαδρομή είναι: Λάρισα – Τύρναβος – Ελασσόνα – Μικρό Ελυθεροχώρι – Αριστερά στη Διασταύρωση Λυκουδίου – Άζωρος.
Πληροφορίες:
ΚΤΕΛ Λάρισας Τηλ. 2410533906
ΚΤΕΛ Κοζάνης Τηλ. 2461034445

Από Θεσσαλονίκη
Από τη Θεσσαλονίκη απέχει 130 χλμ και η πρόσβαση γίνεται οδικώς με Ι.Χ. μέσω της Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης – Αθήνας ακολουθώντας στο ύψος της Κατερίνης την Εθνική οδό Κατερίνης – Ελασσόνας.
Το Μέσο Μαζικής Μεταφοράς που μπορεί που μπορεί να χρησιμοποιήσει ο επισκέπτης είναι το ΚΤΕΛ (στάση στο Μικρό Ελευθεροχώρι με ανταπόκριση από το ΚΤΕΛ Ελασσόνας).
Η διαδρομή που θα ακολουθήσει είναι η εξής: Θεσσαλονίκη – Κατερίνη – Άγιος Δημήτριος – Ελασσόνα – Δεξιά στη διασταύρωση  Μικρού  Ελευθεροχωρίου  – Αριστερά στη Διασταύρωση Λυκουδίου – Άζωρος.
Πληροφορίες:
ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης Τηλ. 2310595428
ΚΤΕΛ Πιερίας: Τηλ. 2351023313
ΚΤΕΛ Ελασσόνας: Τηλ. 2493022528

Από Κοζάνη
Η απόσταση από την Κοζάνη είναι 58 χλμ και η πρόσβαση γίνεται οδικώς με Ι.Χ μέσω της Εθνικής Οδού Κοζάνης - Λάρισας.
Το Μέσο Μαζικής Μεταφοράς που μπορεί να χρησιμοποιήσει ο επισκέπτης είναι το ΚΤΕΛ (στάση στο Χάνι Χατζηγώγου).
Η διαδρομή που θα ακολουθήσει είναι η εξής:
Κοζάνη – Σέρβια – Μεταξά – Σαραντάπορο – Δεξιά στην διασταύρωση Μηλέας – Άζωρος.
Πληροφορίες:
ΚΤΕΛ Κοζάνης: Τηλ. 2461034445

Αξιοθέατα

arxaiologikos_xwros2

Ο αρχαιολογικός χώρος στον διπλανό λόφο "Καστρί" θα ταξιδέψει τον επισκέπτη σε άλλες εποχές, σε χρόνους μυθικούς, όταν η ζωή και οι άνθρωποι ήταν πιο απλοί. Από εκεί η θέα είναι μαγευτική, καθώς μπροστά στον επισκέπτη απλώνεται ο Τιταρήσιος ποταμός, η πεδιάδα και λίγο πιο πέρα ο Όλυμπος. Το μυθικό βουνό σε εκπλήσσει κάθε φορά που το αντικρύζεις, κάθε εποχή και κάθε στιγμή.

olympos1

Από την αντίθετη πλευρά ο Αμάρμπεης, περιμένει τον επισκέπτη να του δείξει την απλότητα και την ομορφιά της αγνής φύσης, μέσα από την πεζοπορία, την ποδηλασία ή και το κυνήγι.

mouseio_maxis_sarantaporouΣε μικρή απόσταση από το χωριό βρίσκεται το μουσείο Μάχης Σαρανταπόρου. Εκεί δόθηκαν οι αρχικές μάχες των Βαλκανικών πολέμων το 1912, απελευθερώνοντας την περιοχή της Ελασσόνας, την υπόλοιπη Θεσσαλία, την Μακεδονία και την Δυτική Θράκη. Στα εκθέματα συμπεριλαμβάνονται οπλισμός, στολές, παράσημα, φωτογραφίες και εφημερίδες τις εποχής. Το μουσείο παρέχει την δυνατότητα οπτικοακουστικής περιγραφής της μάχης.

Ασύρματο Δίκτυο

Ο τοπικός Ποδοσφαιρικός Αθλητικός Σύλλογος Βουβάλας σε συνεργασία με την om1pτοπική κοινωνία του Αζώρου Ελασσόνας, εγκατέστησαν πρόσφατα ασύρματο δίκτυο, δωρεάν πρόσβασης στο διαδίκτυο, αποτελούμενο από 20 open-mesh router. Η παροχή internet γίνεται από μια γραμμή ADSL, η οποία χρηματοδοτείται από τον Π.Α.Σ. ΒΟΥΒΑΛΑΣ. Ο εξοπλισμός παραχωρήθηκε δωρεάν από τον ΕΛ/ΛΑΚ στα πλαίσια προώθησης της ευρυζωνικότητας, των νέων τεχνολογιών και του Ανοικτού/Ελεύθερου Λογισμικού.

azoroswn2Η εγκατάσταση του δικτύου ξεκίνησε στις 12/2/2011 με την εγκατάσταση του πρώτου router. Ακολούθησε η εγκατάσταση άλλων εννέα στις 12/3/2011 και σχεδόν ολοκληρώθηκε τις ημέρες του Πάσχα με την εγκατάσταση συνολικά δεκαεννέα (19) router. Στις 22/5/2011 εγκαταστάθηκε και το εικοστό (20).

azoroswn3Η λειτουργία του δικτύου διεξάγεται πολύ ικανοποιητικά, με συνεχώς αυξανόμενη συμμετοχή των χρηστών και έντονο ενδιαφέρον για τις νέες τεχνολογίες, τα δίκτυα και γενικότερα το internet.

Παρακάτω απεικονίζεται σε πραγματικό χρόνο η κατάσταση του δικτύου. Αναλυτικά φαίνεται η τοπολογία του, καθώς και ο αριθμός συνδεδεμένων χρηστών σε κάθε κόμβο:

Source:

http://www.openwifi.gr/doku.php?id=openwifi:ασύρματο_δίκτυο_αζώρου

https://www.cloudtrax.com

<< Αρχική < Προηγούμενα 1 2 3 Επόμενα > Τελευταία >>

wifi

banner_pasboubalas

banner_trapezaaimatos

fb. youtube.

Σήμερα Γιορτάζουν
Δεν υπάρχει σήμερα κάποια γνωστή γιορτή
Κατασκευάστηκε από τον ΓΚΡΙΓΚΑ ΙΩΑΝΝΗ
Copyright (C) 2011-2019 ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΘΕΟΔΩΡΟΥ - ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΗΣ. All rights reserved.